Мобилният телефон – жизнено необходим за тийнейджърите

2012-09-11 23:30:00
Мобилният телефон – жизнено необходим за тийнейджърите
Снимка: sxc.hu

Едва ли някой би се учудил от факта, че в днешно време тийнейджърите са силно привързани към мобилния си телефон. Изумяващи обаче са данните от скорошно проучване, според които половината от младежите не могат да си представят да живеят в продължение на една седмица без телефон, пише mashable.com.

 

 

И ако си мислите, че това е прекалено, вероятно ще бъдете още по-изненадани да научите, че един на всеки трима от младите хора на възраст между 13 и 17 години проверява мобилното си устройство на всеки 10 минути, за да се увери, че няма пропуснато обаждане или пък текстово съобщение.

 

53% от анкетираните признават, че без притеснения се занимават с телефона си навсякъде и по всяко време, дори когато вечерят със семейството си. 37% са тези, които не пропускат да вземат мобилното си устройство и когато влизат в тоалетната.

 

Трима на всеки четирима от тийнейджърите признават, че първото нещо, което правят сутрин, преди дори да си измият очите, е да си проверят телефона. Също толкова са младежите, които се занимават с любимото си устройство вечер преди лягане.

 

Резултатите от проучването също така сочат, че въпреки многобройните игри и приложения за смартфони, най-предпочитаната функция на телефоните от младите хора е изпращането на текстови съобщения. 61% от анкетираните посочват именно нея като свой фаворит.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
dev22
преди 12 години

Нямам ли телефон ... умирам :D леко е пресилено де мога да издържа 1 седмица ;) ..

GeryB
преди 12 години

Ооо...аз изобщо не се интересувам от това какъв е телефона ми :D Само да работи и най-стария модел да е пак ще ми хареса :Д Пък и нямам голяма нужда от телефон понеже го използвам само за да се чуя с наще...

JDeel
преди 12 години

Лелееее, чувствам се назаднал, понеже мойто телефонче едно че не е смартфон, а и се случва да го забравям вкъщи когато излизам на някъде.По-възмутителното е, че не втасвам за какво ми е да ползвам тая джуджавка за нещо повече от това да дрънна на приятелите (или те на мен).

FasterBeach
преди 12 години

Тая година, едно море изкарах без нито един телефон (попринцип ползвам 2)И... ?

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия